Pura sang

Pura sang sortirà dins la col·lecció El balancí d’Edicions 62 el mes d’octubre vinent.

Fragments

Quan vaig arribar per primer cop a Son Blanc, va ser com entrar al paradís. Tot ho assaboria embriagada de bons auguris. El teu pare conduïa amb parsimònia i orgull inflat. Volia que m’impregnés de la bellesa sagnant de l’illa a primera hora del matí. Estàvem cansats pel viatge i no parlàvem gaire. Jo aleshores encara ignorava que aquesta seria la tònica general de la nostra vida en comú i, confiada, m’omplia els ulls d’aquella calma que encara ara se’m fa estranya.

(…)

A Barcelona tot havia estat fàcil. Després d’una temporada patint una relació destructiva, per fi havia topat amb l’home perfecte. La seva frivolitat de nen ric em reconfortava. Fastigosament convencional, m’acollia amb els seus braços benèfics i a mi m’encantava fer veure que era una dona lleugera. Amb ell compràvem vestits, provàvem nous restaurants, fèiem caps de setmana llargs a Europa. Vinga dormir en relais châteaux, perfumar-se amb Un Jardin de la Mediterranée i menjar petit fours. I tot era tan estúpidament francès. Per primer cop podia fugir de mi i fins i tot el cervell se m’estava tornant bufó. Aleshores el teu pare em va dir aquella frase, Deixa-ho tot i casem-nos… I jo em vaig equivocar.

(…)

Pintava, com si aquesta fos l’única sortida possible, i a cada intent, la tela em retreia: Inútil, on t’has ficat? No entenia com m’havia deixat vèncer per la idea de viure en un lloc que ara se’m feia insuportablement artificial o, per ser exactes, infinitament avorrit. Així és que vaig pregar que hi passés alguna cosa. Llàstima que el meu prec fos escoltat. Ara que m’ho miro en la distància penso que tant de bo no hagués passat res de res, però sí que va passar: vas néixer.

Aquest article també està disponible en: English, Spanish

Comments are closed.